Sunday, September 26, 2010

5.ülesanne

Ligipääsetav Internet.
Annan oma hinnangu kursusekaaslase Liis Vääna kodulehele, mis asub aadressil.
http://www.hot.ee/neiu7/
Kaua tehtud- kaunikene. Tundes ja teades, kui keeruline oli seda ülesannet täita, siis hindan kõiki ,kes on sellega hakkama saanud. Tänapäeva noored on sündinud arvuti süles, sellest kindlsti ka osavus ja oskus seda keerulist virtuaalkeelt lugeda ja selles orienteeruda.
+ Aga tõsiselt väljenduda, siis on Liis väga leidlikult lahendanud oma lehekülje. Kõik sellel kursusel läbitu ühel lehel, sobivalt seotud, lisatud pilt. Õpetlik ja ülevaatlik. Kasutatud õpitut .
 - Validaatorile ei sobi.
Tubli ja tänud nõuannete eest. Liis jagas lahkelt oskusi ja õpetust ka teistele.

4 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Väga sõbralik ja heatahtlik analüüs, kuid mitte konstruktiivne. Te ei ütle, kui ligipääsetav Liisi koduleht on. Kas kursuse autori poolt etteantud tingimused olid täidetud ja mida see tähendas? Hetkel on mulje, et leht siiski erivajadustega inimestele ei sobi, kuna ei läbi validaatorit. Aga huvitav oleks teada, mida siis validaator näitas? Olen nõus, mida ütlete kujunduse kohta, aga mis fail või mis see on, mis selle tagab? Veel ei maini te linkimist, jääb mulje nagu kõik tekstid on mahutatud ühele lehele ehk HTML faili. Arvestage, et lugeja ei pruugi avada teie poolt viidatud kodulehte ja võib päris valesti aru saada. Tegelikult on lehel 7 lehte, mis on muidugi palju rohkem kui ül.2 tingimustes kirjas oli. Aga me räägime ju erivajadustega inimestest ja siin on oluline, et mitte rõhutada kvaniteeti vaid kvaliteeti. Antud kursuse eesmärk on, et iga kõrgharidust omandav õppur tajuks ka neid tehnilisi probleeme, millest sõltub paljude tulevaste erivajadustega noorte juurdepääs virtuaalmaailma ja teie olete need, kes peaksid selle eest hea seisma!

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Soovin oma analüüsi ümber teha.

    Analüüs Liis Vääna kodulehele, mis asub aadressil.
    http://www.hot.ee/neiu7/

    Praeguseks on parandatud vead, mis validaatoris läbi ei läinud, seega ei saa neid enam mainida. Kuid kui lehel navigeerida, siis ilmnevad veel mõned vead:

    Kohe algul lehele minnes on paigutus paigast ära (vaata ekraanipilti http://www.hot.ee/maryel//ekr_pilt_liis.JPG)
    Teine viga, mis ilmnes, oli puhtalt lohakusest, mis oli jäänud üle kontrollimata. Nimelt on kopeerimise käigus jäänud parandamata link, mis viib teisele lehele, selle asemel satume uuesti avalehele, mille nimeks on sisu.html. Koodijuppi tsiteerides: (a href "sisu.html">Teine<)
    Neljandal lehel on jäetud tühi link, mille peale validaator annab veateate.
    Viies lehekülg on hetkel veel lõpetamata, kuid vigu ei leitud.

    ReplyDelete