Thursday, October 21, 2010

7.ülesanne

enesehinnang:
1.Mida ma õppisin ?
Sain teada, mis on blogi ja kuidas selle kaudu suhelda, kuidas luua endale blogi, kuidas teha endale selgeks aine E-õppe kaudu, kõige raskem ülesanne- luua koduleht, mis sobib ka erivajadustega inimeste. Olime teinud juba kodulehte eelmisel kursusel, kuid need tööd olid erinevad ja vägagi. Väga palju erinevaid termineid, mida kasutatakse arvutiga töötamisel ja õppisin ka kust ja kuidas leida abi puudulike teadmiste korral. Ja sellest ka teadmine, et kui sa ikka tunned, et Sinu teadmiste ja väikse andega selle alal ei tasu kasutada neid võtteid pöhitöös valdavalt vaid osaliselt. Kuid abiks on küll.
2.Miks oli see õppimine hea või vajalik mulle?
Punkt 1- ära ole arvutiga töötamisel isekas! Ükski  terve ja norm arenguga inimene ei tohiks viriseda, et ei saa hakkama. Kui siiani öeldi, et tee silmad lahti ja vaata, siis nüüd ütlen lisaks , tee  ka arvuti ÕIGE koha pealt lahti ja vaata, milleks on inimesed võimelised ja saavad hakkama.
Punkt 2. Iseõppimisel kinnistuvad omandatud teadmised paremini, sest saad neid koheselt rakendada ja eriti hea, kui saad neid veel kellelgi ka edasi anda.
Punkt 3. Igati toetav kursus nii kasutamiseks tööks eripedagoogina kui ka suhtumise parandamiseks ellu ja inimestesse.
3.Mis aitas mul õppida?
Aitas õppida minu tahtejõud, uudishimu ja vajadus seda endale teadvustada. Ei saa õelda, et selgeks teha, sest see oli üks pisikene samm sellisel teemaskaalal, nagu "haridustehnoloogia erivajadustega inimestele". Veel aitas mul õppida ja teemast aru saada minu isiklik tuttav ja alati kättesaadav arvutiõpetaja ning muidugi õppejõud S: Klaos. Abiks olid ka kursusekaaslased, ühiste murede tekkimisel jagati kogemusi ja lahendusi.
Ja kursuse teemade kohta on üleval väga põhjalik ja abistav info, kirjeldus, teematutvustused ja lisaks linke ja viiteid otsimiseks lisa infot ja teemaga seonduvat. Väga mahukas aine, kuid väga vajalik meie õpitaval erialal.

1 comment:

  1. Tänan, meeldiva ja kriitilise enesehinnangu eest. Tore on teada, et teil jätkub uudishimu ja õpitahet ning arusaamist, et antud ainet on vaja! Veel seegi, kui tõesti oled ise kõik ül.-ded läbi teinud ja saanud oma elamusi-kogemusi jagada, siis kinnistuvad viimased kõige paremini. Edu teile igapäevatöös ja õpingutes!

    ReplyDelete